Spännande natursköna platser i världen, Blue Mountains Australien

Sitter i mitt kök, kallt och mörkt ute och regnet öser ner hela dagen och höstdepressionen smyger sig på och saknaden efter sol, värme och långa promenader blir starkare och starkare så startar jag drömma om en ny resa och det första jag tänker på är Australien, så i denna del kommer ta en titt på en plats i landet där nere.

I New South Wales cirka 2 timmars bilfärd från Sydney ligger detta natursköna område, Blue Mountains är något av ett geografiskt underverk som höjer sig väl över havet med tuffa klippor och lummiga trädgårdar, många reser till detta område för att komma bort från all den vardagliga stressen och det underbara landskapet ger en stressfri oas och foton som du tar här kommer att vara som mat för ditt fotoalbum eller ditt Instagramkonto. Njut av strömmar, vattenfall skogsklädda dalar och klippor på flera olika fantastiska ’Bushwalking’ spår i hela Blue Mountains området med hela 140km totalt sett och med olika svårighetsgrader, finns till och med spår för den som är rullstolsburen, följ det ursprungliga hästspåret från 1884 från Katoomba till Jenolan Caves en 3 dagars tur på 42km eller välj några av dom kortare.

Spännande natursköna platser i världen, Blue Mountains Australien

Djurlivet

I området finns mer än 400 olika sorters djur och om ni har turen på er sida kan ni få se en del mindre vanliga som ’spotted- tailed quoll, the yellow-belied glider och långnosad kängururåtta, eller sällsynta reptiler som Blue Mountain skink.

Men det är inte bara däggdjur, pungdjur och amfibier som kallar detta område för sitt hem, det finns också många färgglada fågelarter här. Birdlife international har angett detta område som ett viktigt fågelområde på grund av sitt stora antal sällsynta och inhemska arter. Faktum är att på bergstopparna finns det största antalet av Origma i världen eller Flamsydhake som bara finns här i denna del av Australien.

Det är också inte ovanligt att få se, Diamantastrild, Lotsfågel eller Honungsfåglar.Det är säkert att säga för den djurintresserade finns det 100 tals möjligheter att få se olika djur vid Blue Mountains, speciellt vid Featherdale Wildlife Park där du kan komma nära till alla möjliga sorter, inklusive inhemska koalaor, känguruer och wombats.

Djurlivet

Katoomba Scenic World

Här finns möjligheten att få se den natursköna järnvägen, The Scenic Railway, med den brantaste kabelbanan i världen, den brantaste lutningen på 52 grader som ligger inom ett totalt lutningsavstånd på 310 meter. Den var ursprungligen konstruerad för en kol och oljeskiffer drift i Jamison Valley på 1880 talet.

Katoomba Scenic World

The Scenic Skyway

Upphängd 270 meter i luften ovanför gamla raviner erbjuder Skyway en unik spänning med en fantastisk utsikt som uppenbaras under dina fötter genom glasgolvet, denna 720 meter långa resa mellan klipporna kan även avnjutas sittande och med solid golv för den mindre äventyrliga. Här finns också möjligheten att ta en promenad på allt mellan 10 minuter till en timme på välmarkerade vägar/stigar eller varför inte prova på Scenic Cableway, denna linbana erbjuder i stort sett samma resa som järnvägen men med en mer spektakulär utsikt.

Allt som allt erbjuder detta område allt som jag personligen saknar just nu med värme, sol, natursköna upplevelser och inte långt från Sydney som erbjuder andra upplevelser för den som vill ha stränder, hav med mera och i drömmen sitter jag just nu på flygplanet bort från Sverige.

 

Lähetetty: Mgfk

Comments are closed.