Spännande natursköna platser i världen, del 1

Hejsan på denna sida tänkte jag dela med mig till er som läser detta en del spännande och vackra platser i världen , kanske kan det inspirera för eran nästa semester resa, självklart finns det så många otroligt vackra platser i världen och detta är bara ett litet urval av alla. Passa på och njut och starta planeringen!

Antelope Canyon, Arizona Usa

I Navaro öken i Arizona, Antelope Canyon är en så kallad Slot Canyon bestående av  fantastiska sprickor och korkskruvar, vilket skapar en underbar ljus show.  Ett måste för en amatörfotograf eller instagram missbrukare!

Med två delar, övre och undre finns det mycket att utforska , den övre kallas även  Tsé bighánílíní  “platsen där vatten rinner genom stenar”  av Najavo. Det är den mest frekventa besökta platsen av turister av 2 skäl, först är dess entre och hela längd på marknivå vilket kräver ingen klättring. För det andra är strålar eller axlar av direkt solljus som strålar ner från öppningar längst upp i kanjonen mycket vanligare i övre än i nedre delen.  Den nedre kallas även Hazdistazí   “spiral bergbågar” vid Navajo, ligger några kilometer bort.

Innan installationen av metalltrappor krävdes kunde klättring längs förinstallerade stegar i vissa områden krävas. Även efter installationen av trappor är det en svårare vandring än den övre.  Den är längre och smalare och mer krävande med i slutet flera trappsteg för att komma ut, trots detta lockar den många fotografer även om den undre inte har lika mycket sevärdheter som den övre

Kuang Si Falls, Luang Prabang , Laos

Redan ett högt uppskattat semestermål för många backpackers är Laotsika staden Luang Prabang fridfullt nära Kuang Si Falls ett spektakulärt resmål med vatten såklart och blått att det kommer vara svårt motstå att hoppa rakt in i vattnet. Vandra omkring och utforska omgivningen och hitta din egen paradisplats!

Kuang Si Falls, som ibland stavas Kuang Xi eller är känd som Tat Kuang Si Waterfalls, är ett tre stegs vattenfall cirka 29 kilometer söder om Luang Prabang.. Fallen börjar i grunda pooler uppe på en brant sluttning. Dessa leder till huvudfallet med en 60-meters kaskad. De nås via en stig till vänster om fallen. Vattnet samlas i turkosblå pooler när det strömmar nedströms. De många kaskader som resulterar är typiska för travertin vattenfall. Lokalbefolkningen tar ut en nominell entréavgift för att besöka platsen, men det är väl underhållet med gångvägar och broar för att styra besökaren. De flesta av poolerna är öppna för simning (även om minst en är stängd som en helig plats). Nära vattenfallet finns också ett center för björnar som blivit räddade från olagig handel och ett liv i små burar, i detta center har dom möjlighet att leva ett bättre liv.

Personligen är detta en plats som jag har satt upp på min lista över platser jag ska besöka då jag är säker på att fotoalbumet kommer fyllas upp med många otroliga foton och en upplevelelse som jag inte kommer att glömma och med i Svenska mått mycket rimliga priser är det svårt att motstå frestelsen på en tur till denna plats.

Lähetetty: Mgfk

Comments are closed.