Spännande natursköna platser i världen, del 2

Välkomna tillbaka till min andra del kring ämnet spännande och vackra platser i värdeln, platser som även kan göra en amatörfotograf till ett proffs, med ett sådant enastående landskap eller motiv. Vem vet, förutom insipiration till att börja med fotografering kanske ni också känner er sugna på att besöka några av dessa otroligt vackra och idylliska platser. I första delen gick jag igenom ett par olika urval bland mina personliga favoriter och här hänkte jag nu komma med nästa omgång.

Huacachina, Peru

Fånga en glimt av denna imponerande öken-oas, byggd på 1930-talet kring ett existerande vattenhål. Håll ögonen öppna för en glimt av sjöns legendariska bosatt, en sjöjungfru.  I Peru kan du ochså finna ett av världens sju underverk, Machu Picchu och är ett strålande semestermål.

Huacachina är en by i sydvästra Peru, byggt runt en liten oas omgiven av sanddyner. Det ligger i Ica-provinsen, cirka fem kilometer från staden Ica i Ica-distriktet. Huacachina har en fast befolkningsmängd omkring 100 personer  men är värd för många tusen tursiter varje år , är byggd omkring en liten vatten hål i öken  som kallas “Oasis of America,” den fungerar som en tillflykt för lokala familjer från den närbelägna staden Ica och alltmer som en attraktion för tursister som lockas av sporter som sandboarding på sanddyner som sträcker sig flera hundra meter höga. Andra populära aktiviteter inkluderar sandyneåkning på buggies som är lokalt kända som areneros.

Enligt lokala legender ska vattnet och leran i området ha helande befogenheter, och både lokalbefolkningen och turisterna badar ofta i vattnet eller gipsar sig själva med lera i ett försök att bota sjukdomar som artrit, reumatism, astma och bronkit. Om det verkligen hjälper låter jag vara osagt

Legenden hävdar att lagunen skapades när en vacker infödd prinsessa tog bort kläderna för att bada, men när hon tittade i spegeln såg hon en manlig jägare som närmade sig henne bakifrån, prinsessan flydde och lämnade spegeln efter sig som blev en sjö, Andra versioner hävdar att hon flydde och den vattenbassäng hon badat i blev en oas och vecken på hennes mantel formade sanddynerna och prinsessan lever kvar i oasen som en sjöjungfru så om du tittar noga och har tur kanske du ser henne.

Salar de Uyuni, Bolivia

Visste du att Salar de Uyuni i Bolivia är världens största salt öken? Ok nästa fråga nämn en salt öken? Salar de Uyuni är världens största salt öken på 10 582 kvadratkilometer (4 086 kvm). Den ligger i provinsen Daniel Campos i Potosí i sydvästra Bolivia, nära Andes kull och ligger i en höjd av 3 656 meter över havet.

Salar bildades som ett resultat av omvandlingar mellan flera förhistoriska sjöar. Den är täckt av några meter saltskorpa, som har en utomordentlig planhet med de genomsnittliga höjdvariationerna inom en meter över hela Salarområdet.

Salar de Uyuni lockar turister från hela världen. Eftersom den ligger långt från städerna har ett antal hotell byggts i området. På grund av brist på konventionella byggmaterial är många av dem nästan helt (väggar, tak, möbler) byggda med saltblock skurna från Salar.

Aymara legend berättar att bergen Tunupa, Kusku och Kusina, som omger Salar, var jätte människor. Tunupa gifte sig med Kusku, men Kusku sprang bort från henne med Kusina. Grieving Tunupa började gråta medan han ammade sin son. Hennes tårar blandades med mjölk och bildade Salar. Många i lokalbefolkningen anser Tunupa en viktig gudom och säger att platsen ska kallas Salar de Tunupa snarare än Salar de Uyuni.

Lähetetty: Mgfk

Comments are closed.