Spännande natursköna platser i världen, del 3

Välkomna tillbaka till min tredke del kring ett ämne som jag finner fascinerade och framför allt spännande, där jag kan kombinera två av mina största passioner här i livet, fotografering och resa. I denna serier tar jag en närmare titt på riktigt fotogeniska och underbara samt vackra platser i världen, platser som även kan göra en amatörfotograf till ett proffs, med ett sådant enastående landskap eller motiv. Vem vet, förutom inspiration till att börja med fotografering kanske ni också känner er sugna på att besöka några av dessa otroligt vackra och idylliska platser.

The Dark Hedges, Northern Ireland

Om du är sugen på en tur till skogen idag, kör då igenom The Dark Hedges om du är i Ballymoney, Nordirland. En trädkantad väg längs medAntrimskusten, Games of Thrones fans kommer känna igen detta område som Kingsroad.

Det kan vara överaskande att höra att Dark Hedges kan var så populär, det är bara en liten väg och omgiven av en massa åkrar och vid första anblicken ser det inte ut som mycket. Men när du stiger ut ur din bil och tittar runt, kan du se varför den har lockat fotografer, målare och nyfikna turister i årtionden.

Historien omkring The Dark Hedges

The Dark Hedges härstammar från 1800 talet, familjen Stuart planterade raderna av bokkträd som utformades för att imponera på besökare när de närmade sig till ingången till deras herrgård, Gracehill huset som namnges efter James Stewarts fru Grace Lynd. Jag letade runt på internet lite för att ta reda på vilken betydelse Stuart familjen hade i historien och hur dom blev förmögna , dom flesta nämner bara att det var dom som planterade träden men efter en stunds letande hittade jag en präst som hade en son James som gifte sig med Grace Lynd, tydligen var det bättre tider då än idag för präster. Och vem trodde att uppfarten skulle vara så populär 200 år senare?  Träden är en fantastastik syn och har blivit ett av de mest fotograferade naturfenomenen i Nordirlandoch även  den populära serien Game of Thrones har spelat in en scen här. Gracehill herrgården står fortfarande kvar och är idag en golfbana men det är bokträden som lockar turister till denna del av landet.

När ljuset är rätt och folkmassorna är borta är det en mystisk känsla att stå på den tysta vägen, När du stirrar ner från böjningen kan du förstå varför The Dark Hedges  har dragit så många besökare, det är helt magiskt och om du går i skymningen kan det vara helt mystiskt, legenden säger att den gråa damen spökar här i skymningen.

Det är riktigt svårt att välja bland alla underbara platser men jag hoppas att ni finner denna serie spännande och i nästa del kommer jag fortsätta dela med mig av fler spännande platser runt om i Världen, ha det bra tills dess och passa på och njut med familj och vänner och av allt underbart som finns , om det nu gäller mat, sport eller som i denna serie resor och fotografering.

Lähetetty: Mgfk

Comments are closed.