Spännande natursköna platser i världen, stränder del 2

Är du ute efter vackra och underbara platser, framför allt stränder, för lite avkoppling eller letar du efter förslag till vart du skulle kunna resa, då kanske detta kan vara något för dig. I denna del kommer vi titta närmare på ännu en plats med vackra stränder och ett lite billigare alternativ än i den förra delen då jag delade med mig av det underbara Bora Bora.

Phi Phi Island, Thailand  

Phi Phi  är en grupp av 6 öar med huvudöarna Phi Phi Leh som är lite mindre och obebodd och med fantastiskt vackra vikar och stränder, med den kanske mest kända stranden Maya Bay där filmen The Beach med Leonardo Di Caprio i en av huvudrollerna spelades in, och den större Phi Phi Don som lockar hundratals besökare till sina vackra stränder.

Phi-Phi öarna är några av dom mest ljuvliga öarna i södra Asien och bara 45 minuters båttur från Phuket och med sina klassiska tropiska stränder, underbara bergsformationer och med sitt turkosa vatten och sagolika djurliv är detta det närmaste paradiset vi kan komma.

Och med vykortsliknade objekt som på detta foto kan även en amatörfotograf som jag lyckas få till ett par otroligt vackra foton, det finns väldigt mycket att se och jag ska rekommendera något så får det bli ’The Viewpoint’ som ligger på 186 meters höjd och med en lugn skön promenad når du lätt toppen på 30 minuter, glöm ej ta med vatten, även om det finns glass, kalla drinkar och lite smått och gott på toppen.

Väl uppe får du ta del av en magnifik utsikt så glöm inte kameran så du kan föreviga detta ögonblick och den bästa tiden för möjligheten att fånga dom bästa bilderna är före kl. 10 då solen ligger bakom dig och färgnyanserna på havet syns bäst.

För den som vill fortsätta promenaden finns det möjligheter att fortsätta till andra stränder, en promenad på omkring 20–45 minuter beroende på vilken man väljer, i stort är det lokala stigar vi går på men man behöver inte vara någon superatlet för att klara av detta. Självklart finns det även andra saker att göra, beroende på vad man tycker om, som bergsklättring, snorkling med hajar eller utflykter till närliggande områden.

Om jag jämför med Bora Bora så Phi Phi självklart billigare men det krävs också att man är lite mer aktiv i valet av aktiviteter då på Bora Bora är det mer serverat på ett fat men personligen tycker jag om att försöka hitta lokala guldkorn utanför dom normala turiststråken och på Phi Phi finns det gott om alternativ och möjligheter att se mer än bara det normala för den som vill, jag kan varmt rekommendera båda och skulle gärna besöka båda två igen någon gång i framtiden om.

Hoppas att ni fått en liten bild av hur det ser ut på dom här platserna, självklart finns det mycket mer att berätta men bäst att skapa egna upplevelser och hoppas ni inte blir besvikna, återkommer med mer platser och tills dess ha det gött!

Lähetetty: Mgfk

Comments are closed.