Spännande natursköna platser i världen, stränder del 3

Vår resa genom platser, stränder och områden med spännande, naturskön och avkopplande men samtidigt också vackra vyer, fortsätter och nu vänder vi blicken bort från Sverige och ett populärt turistmål för bland annat oss svenskar, speciellt under våra kalla vintermånader.

Kanarieöarna är en grupp av öar bestående av Lanzarote, Teneriffa, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria med flera som ursprungligen var vulkaniska och än idag finns det aktiva vulkaner på öarna men i denna del har jag valt att titta närmare på Lanzarote och dess stränder som året runt erbjuder möjligheter att bada och sola även om det är regn chansen är lite större under vinterhalvåret.

På Lanzarote kommer ni garanterat diskutera vilken typ av strand ni ska besöka idag då det finns stränder med långa sträckor av gyllene sand och lugnt vatten eller en med perfekta vågor för surfing eller kanske en hemlig vik på botten av en klippa eller en vik som ligger i kraterns vägar.

En av mina favoriter är Famara som ligger på den nordvästra kusten av ön med sin långa vik och med sina spektakulära rosafärgade klippor var detta även en favorit för Pedro Almodovar som tillbringade många av sina ungdomsår här och använde denna strand som en scen i en av hans filmer.

Papagayo

En annan favorit är Papagayo som ligger i Los Ajaches naturreservat i ett område fyllt med vulkan kullar på den södra delen av ön och som sägs vara den vackraste stranden på Lanzarote och med närliggande Casa Angelina, en mysig restaurang där vi kan rekommendera lokala rätter med nyfångade skaldjur bland annat.

Eller varför inte ta en tur till Caleton Blanco, snarare än en strand är det här ett armband av ganska läckra små vikar av vit sand och varma stenbassänger på nordöstra kusten av ön nära Orzola.

Ett annat alternativ är Playa Quemada som betyder den brända stranden och när du ser den mörka sanden och dom mörka stenarna kan du förstå varför, hit går mest lokalbefolkningen och turister som tröttnat på dom fulla stränderna nära hotellkomplexen, och med milda vindar är stranden perfekt för solbad även för barnfamiljer. När magen knorrar finns restaurangen Sal Marina på stranden och det är bara att fråga vilken lokal fisk dom rekommenderar, eller välj en av ris måltiderna.

Detta var bara ett litet urval av stränder, självklart erbjuder Lanzarote mer aktiviteter som vinprovning på underbara vinträdgårdar, grottforskning, gröna lagunen eller varför inte ta en tur till nationalparken Timanfaya där landskapet får en att tro av vi kommit till planeten Mars och för den konst intresserade levde här Cesar Manrique som bestämde sig att använda ön som sin personliga duk och sina idéer till att skydda miljön på ön, ett arbete som belönades med världspriset för ekologi och turism 1978, och hans skapelser i harmoni med naturen finns att beskåda här på ön.

Tills vi se nästa gång ha det bra och hoppas vi syns igen då!

Lähetetty: Mgfk

Comments are closed.