Vackra kyrkor i Europa

En kyrka är ett ställe eller rättare sagt en byggnad där man kan gå om man är troende för att exempelvis be eller för att lyssna på gudstjänst. Ordet kyrka kommer från det grekiska ordet kyriakon som betyder ‘det som hör herren till’ vilket i stort sätt betyder att kyrkan är herrens hus. Det finns många otroligt vackra kyrkor världen över och det är svårt att inte häpna över hur vackra många av byggnaderna är utifrån men även hur fint det är inne i dem.

Några av de absolut vackraste kyrkorna ligger belägna på olika platser i Europa. Vill man uppleva en kyrka som är magiskt vacker så är det utan tvekan någon att de europeiska kyrkorna man bör besöka. Ta chansen att även besöka en vacker kyrka vid nästa semester. I Europa finns det flera mycket vackra kyrkor som man inte bör missa att besöka.

Åtta kyrkor att besöka i Europa

Sagrada Familia, Barcelona (Spanien) är en katolsk kyrka byggd av sten som började byggas 1882 och är än inte helt färdigbyggd. Det ska ha varit samtal om att bygget ska vara helt klart 2026 men det kan även komma att ta längre tid än så.

Ely Cathedral, Cambridgeshire (England) är en ståtlig och vacker kyrka där flera filmer dessutom har fått chansen att bli inspelade som bland annat The King’s Speech.

Westminster Abbey, London (England) är en gotisk kyrka i London. Kyrkan är bland annat känd för att det är där de flesta brittiska kungligheter har gift sig samt där de har sina begravningar.

Duomo Santa Maria, Pisa (Italien) är en stråligt katolsk kyrka. Kyrkan sticker ut tack vare dens mycket mäktiga kupol vilket man skulle kunna säga har blivit en symbol för staden. Kyrkan är öppen varje dag förutom 6 januari.

Hallgrimskirkja, Reykjavik (Island) är en vacker kyrka som ligger centralt belägen i Reykjavik och syns över hela staden. Kyrkans högsta topp är hela 74,5 meter hög. 1937 började kyrkan ritas men stod inte helt färdig fören 1986.

Ulmer Münster, Ulm (Tyskland) är en mycket vacker gotisk kyrka belägen i sydvästra Tyskland. Kyrkan började byggas 1377 och var helt klar 1890. Trotts att kyrkan ligger i en mindre tysk stad så har den ändå lyckats få mycket uppmärksamhet dels då för att det är den största lutherska kyrkan i Tyskland men också (och kanske främst) för att den har världens högsta kyrktorn med sina hela 161,53 meter.

St. Bavochurch, Haarlem (Nederländerna) är en 80 meter hög och vacker kyrka belägen centralt i den nederländska staden Haarlem. För att befinna sig i en liten stad så är det en mycket stor kyrka som är ett måste att besöka om man befinner sig i Nederländerna av huvud taget.

St. Michael och St. Gudula Cathedral, Brussels (Belgien) är en domkyrka som ligger belägen i Bryssel. Bygget av kyrkan påbörjades så tidigt som år 1226 och kyrkan stod helt klar på slutet av 1400-talet. Det är en viktig kyrka i Belgien och därför har det blivit där kungligheterna gift sig samt haft sina begravningar.

Lähetetty: Mgfk

Comments are closed.