Vackra slott i Europa

Att det finns många vackra slott runt om i världen som liknar magiska sagoslott är ingen hemlighet. De flesta slotten har funnits på plats i så otroligt många år vid det här laget och kan därför bjuda på mycket historia som kanske främst är intressant om man har intresse för de europeiska kungligheterna men även för den som kanske inte vet så mycket om slott kan imponeras av hur vackra slotten faktiskt är. Varje år besöker nämligen folk runt om i världen dessa sagolika slott för att få chansen till att upptäcka något unikt, att få vandra runt i dessa slott är nämligen en stor dröm för många och något so man inte bör missa när man får chansen till det. Många av de absolut vackraste slotten finns i Europa men vilka är de vackraste och vilka slott får man inte missa att besöka?Vackra slott i Europa

Slott lika vackra som i saganSchloss Neuschwanstein i Tyskland är ett riktigt vackert slott som bland annat varit stor inspiration för slottet i Disneyfilmen Törnrosa samt att flera filmer fått äran att spelas in på slottet. Slottet ligger beläget i Bayern som ligger ungefär 13 mil från München. Schloss Neuschwanstein ligger till vackert beläget uppe på ett berg några hundra meter ovanför andra delar av Bayern och ägs idag av staten. Varje år väljer otroligt många människor att besöka slottet och det är inte svårt att förstå varför.Bran castle i Rumänien är slottet där det sägs att Dracula ska ha bott och är ett slott som drar otroligt mycket besökare varje år då Bran castle även marknadsförs som ‘Draculas slott’ för att på så sätt fånga fler besökare. Slottet stod klart 1212 och ligger i Bran i Transsylvanien. The Château de Chambord i Frankrike är ett otroligt vackert och mäktigt slott som har en helt och hållet unik stil. Slottet symboliserar den franska renässansen och har blandat den medeltida stilen med den klassiska italienska strukturen. Slottet ligger i Loiredalen där det finns många vackra slott men slottet i Chambord är det största av dem alla och sticker därför ut ur mängden en aning. Arkitekten för byggnaden av slottet var ingen mindre än Leonardo da Vinci.

Slott lika vackra som i saganSvalnästet i Ukraina är utan tvekan ett av de vackraste slotten i hela Europa. Det är kanske inte det bästa slottet att besöka för den som är höjdrädd då slottet ligger väldigt högt upp intill ett 40 meters djupt stup men förutom det är det ett otroligt vackert slott med en otrolig utsikt som alla som är intresserade av slott någon gång bör besöka. Slottet stod klart 1912.Windsor Castle i England är det största slottet i hela Storbritannien och även ett av de kändaste. Dessutom är slottet världens största bebodda slott vilket såklart gör att slottets historia blir ännu mer intressant och intresset för folk att besöka Windsor Castle är stort. Slottet ligger beläget i staden Windsor, ungefär 34 km väster om centrala London. Slottet grundades redan 1066 men har byggts om många gånger sedan dess och består idag av ca 1000 rum.

Lähetetty: Mgfk

Comments are closed.